Томислав Дончев: В България има корупция, но не сме корумпирана държава

„Хареса ми речта на Доналд Туск. На първо място, защото беше на български. Тези, които казват, че като поляк на него не му е трудно да говори на друг славянски език, нека се опитат да произнесат слово на полски“, каза в ефира на бТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

[ad id=“263680″]

Полицаите не са рекетирали Борисов, за да получат пари. „Всички искаме полицаят да е добре заплатен, мотивиран. МВР има нужда от пари. Да има повече жива сила и разследващи полицаи, по-малка администрация. Ние ни обичаме реформите, когато се случват. Обичаме да говорим за тях, но не обичаме да ги правим“, поясни Дончев.

[ad id=“218001″]

Томислав Дончев обичал планините и особено Пирин. „Не бих подкрепил едно решение, което да я застраши. Милея не по-малко за планината и за гората. Имаме събудени всички страхове. Надявам се, че не се крие зад втория лифт“, посочи вицепремиерът.

[ad id=“218548″]

„От вота на недоверие не знам какво печелим и какво губим. В България има корупция. Но не сме корумпирана държава. Защото това означава, че са загубени имунните сили да се борим с това явление“, категоричен бе Томислав Дончев. Според него борбата с курупцията не може да се реши само с един орган. Но той е първата голяма стъпка за унищожаване на това явление.

 


image0 (9K)