Тома Томов за уволнението на Гарелов: Аз лично никога не бих уволнил такъв човек, точно заради това, което е казал

Журналистът, а сега и водач на листата на коалиция „БСП за България“ в Благоевград, Тома Томов коментира в Банско уволнението на Иван Гарелов като медиен съветник на служебния кабинет:
„В момента нашите медии са дълбоко несвободни медии. Хората, които притежават вестници, които притежават телевизии, нямат нищо общо с журналистиката. Журналистите са, за съжаление, носители на чужди идеи, което е унизително. Относно Иван Гарелов, аз лично никога не бих уволнил такъв човек, точно заради това, което е казал. Това е лично решение на министър-председателя и аз не го одобрявам. Мисля, че това само показва, че нашата политическа класа и медиите са в един кръвосмесителен режим“.

„България е на погрешен курс и то не от сега. Причината за това е, че тя се ръководи от една изключително корумпирана управляваща вихрушка, не повече от 200 семейства, които пет пари не дават за тази страна. Те тласкат България към неща, които са катастрофални. Аз не вярвах, че това може да се промени, но това, което стана с генерал Радев, доказа обратното“, заяви той.

Тома Томов подчерта, че хора от целия политически спектър на страната са гласували за генерал Румен Радев.

„И това ме накара да мисля, че може би тази протестна вълна, която върви в момента, би трябвало да доведе до смяна на курса на България. Нека се опитаме да махнем това продажно малцинство, което действително е много алчно, много арогантно и най-накрая трябва да бъде обуздано“.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)