Тома Биков: Изборите не могат да решат политическата нестабилност

„Вероятно е началото на един доста нестабилен период за политическата система на България, който се надявам, че ще приключи с възстановяване на диалога. Но не мисля, че има потенциал да се случи в следващата една година“.

Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването „Опорни хора“. Парламентаристът смята, че първата възможност за преодоляване на тежката политическа нестабилност са президентските избори.

„За съжаление, за първи път в последните 30 години парламентарните избори нямат потенциал да бъдат ключ към решаването на политическата нестабилност. Това не е криза, което виждаме. Политическа криза е тогава, когато парламентът не е в състояние да функционира и да излъчи правителство“, допълни той пред Bulgaria ON AIR. Депутатът подчерта, че ГЕРБ не се страхува от служебно правителство.

„В момента се намираме в много сложна икономическа ситуация, може да се каже, че е криза, която тепърва ще се усеща от цялото общество. Има потенциал за социална криза. Имаме редица предизвикателства в международен план. Мигрантската криза може да е затихнала в момента, но не е отминала в никакъв случай. Има много сложни процеси в ЕС. В тази ситуация ние ще останем без парламент, нито една икономическа мярка не може да се приеме от служебното правителството, бюджет също не може да се приеме“, коментира Биков.


image0 (9K)