Тома Биков: БСП може да предизвиква кризи, но не умее да се справя с тях

БСП може да предизвиква кризи, но не може да се справя с тях. Целта ни не е дебат за данъчната система като цяло, а да спасим много бизнеси. Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по време на дебатите по промените в Закона за ДДС на първо четене.

,,Ясно е, че говорим на различни езици от началото на този парламент. Това едва ли е някакво откритие. Днес стата ясно, че самите вие говорите на различни езици в рамките на вашата парламентарна група. Първо, г-н Гечев представи вашето предложение, но е почти същото като нашето, но с разликата, че вие разширявате обхвата на секторите, като вкарвате към ресторантьорския фармацевтичния и сектора за храни“, каза още Тома Биков. Той отбеляза, че после Стойнев е критикувал, че свалянето на данъци се предлага в средата на годината.

Тома Биков коментира, че пътьом на всеки половин час Филип Попов и Георги Свиленски излизат да кажат колко е часа и да призоват министър-председателя.

,,Днешният дебат е за едни антикризисни мерки, свързан с компенсиране и подпомагане на един конкретен сектор и бизнес, който едва ли някой в тази зала ще каже, че има по-пострадал от него“, коментира още Биков.

,,Вие сте последователни в това отношение и съм съгласен с вас. Вие продължавате да смятате, че данъчната политика е социална политика. Има достатъчно много социални сектори, в които мже да предложите реформа. Може да подпомагаме хора по някакъв начин, включително и при лекарствата“, заяви още депутатът от ГЕРБ. Според него фармацевтичния бизнес не е загубил нищо в тази криза.

,,Тук се говори за дългосрочни решения. Аз съм против в момента да се взимат дългосрочни решения. Ние се намираме в криза. Нещо, което колегите от БСП не могат да разберат вече три месеца“, допълни още Биков.

По думите му през цялото време са виждали несъзнаване на ситуацията и факта, че се намираме в криза.

Депутатът от ГЕРБ изтъкна, че свалянето на цените е невъзможна задача.


image0 (9K)