Томаш се оправда с играчите за срамната загуба от Витоша

Треньорът на Берое Александър Томаш бе повече от разочарован след поражението на неговия тим от Витоша с 0:1. Томаш се усъмни в „искреността” на някои футболисти при „заралии”, изтъквайки, че това, което е показал отбора в мача, му дава поводи за тези съмнения. Същевременно наставникът изрази увереността си, че отборът ще се върне на победите, но довери, че целите на отбора са прекалено високи за някои от футболистите.

„Отстъпихме, че допуснахме от два удара да ни вкарат гол. През първото полувреме владеехме инициативата, създавахме ситуации, но втората част излезе друг отбор. Бяхме апатични, разочарован съм. Нямам обяснение за второто полувреме”, започна Томаш пред NOVA SPORT.

„Обезкървени сме, имаме контузени, а и доста хора ни напуснаха. Това не трябва да ни оправдава, има спад при нас. Тренираме едно и също от началото. Изходът е само с победи. Аз винаги съм бил искрен с футболистите, така съм и в живота. Когато срещу теб усетиш неискреност, тогава е лошо. Няма значение как ще стигаме до победите оттук насетне. Трябва да сме уверени, спокойни, без напрежение. Явно целта, която задаваме, тежи. Бяхме близо до постигането им, но сега не е така”, коментира наставникът на Берое.

„Работим футболно всяка една тренировка. Искам да се играе футбол, може на някой да му тежи, но тогава грешката е моя. Защо да играе тук, ако му тежи? След тази игра не искам да говоря за цели, но съм разочарован страшно много от футболисти. Ще им го предам лично. Животът е кръговрат, когато си горе трябва да се държиш по начин, когато си долу. Оставам спокоен, искам да разсъждавам трезво и да взема правилните изводи”, продължи той.

„Оставката не е решение за мен. Знам, че от първия до последния ден ще давам всичко от себе си за този клуб. Има хора, които взимат решенията. Феновете ни са разочаровани и е нормално, разбирам. Искам да играем футбола, който обичам да играе отбора ми. Днес не беше така”, завърши Александър Томаш.


image0 (9K)