Томаш похвали футболистите и благодари на публиката

Наставникът на „Берое“ Александър Томаш говори пред медиите след двубоя с ЦСКа-София. Вижте какво каза той:

– Г-н Томаш, мнението ви за мача?

– След този звучен шамр, който спортно-техническото ръководство и футболистите сами си поставихме, искам да похваля футболистите, че сами си поставиха и успяха за два дни по най-бързия начин да отърсят емоциите от негативното и успяха да се вдигнат психически. Благодаря и на публиката, че дойде и отдаде заслуженото на тези момчета, които го заслужаваха. те показаха, че са реални, че вярват в отбора и ирачите, За мен това е атестат, че футболния клуб и феновете ще бъдем още повече заедно. Ще продължаваме да се развиваме. Това, което се случи тази седмица ще подобри нас, футболистите, собствениците и ще подобри публиката, защото футболът е за тях и ние когато сме отдадени, влагаме сърцата си, когато искрите в очите ни се виждат, можем да играем футбол. Днес като цяло ние бяхме по-добрият отбор. Това е много трудно. В отделни ситуации днес ми харесаха много. Липсваше ни спокойствието, липсваше ни малко класа пред гола.

[ad id=“225664″]

– Как успяхте да вдигнете отбора за толкова кратко време?

– С искреност и честност. С помощта на собствениците, с помощта на феновете. С това, че това е един спорт и света не е свършил. Казах, че това не е трагедия. Трагедия е онова, което се случи на АМ „Тракия“,  че по света има хора, които няма какво да ядат, трагедия е ако почине някой човек. Ние за нас самите направихме футболна катастрофа. Това, което момчетата направиха за 48 часа е показателно, че несгодите и нещата, които ни предоставя съдбата ако сме с високо вдигната глава и ги премем като трънлив път към успеха, който искаме да постигнем заедно.

– Ще стигнат ли силите на „Берое“ да се пребори за третото място?

– Силите ни ще стигнат клуба да се подобрява все повече. Да бъде едно цяло с феновете си. Да продължаваме всеки един мач и да се опитаме да напълним стадиона. Ако нещата се случват по този начин няма как да не поглеждаме към таблицата. Но ако предварително изпреварваме и си правим сметки и си мислим за таблицата, за Лига Европа, или неща, които ако се случат е окей, но ние трябва да бъдем подготвени. Емоциите сега са доста силни, но най-важното, което трябва да направим сега е възстановим играчите и психологически и физически. Трябва да излезем следващия мач по начина, по който излязохме днес. Можещи, желаещи, отдадени и нешата тогава ще се получат.

[ad id=“263680″]

– Контузията на Камбуров промени ли нещо?

– Това е следващия удар, който получихме. Хората казват, че едно лошо никога не идва само. Много бързо реагирахме и успяхме без да сме замисляли предварително да изненадаме по някакъв начин. Но това е удар за нас, защото не е момента да хваля Камбуров, който е легенда за българския футбол. Ние като клуб ще направим всичко възможно, а и това, което видях в чоите му и той ще направи всичко, за да се възстанови по най-добрия начин, защото така нашият тим е по-хомогенен. Ще направим изследвания, за да имаме реална представа.

[ad id=“236993″]

– Каква е ролята на треньорите, за да изглежда коренно различен днес „Берое“?

– Много малко. Всички сме хора и с подкрепата на ръководство, фенове се случи. Това е безценно.


image0 (9K)