В този омлет ще се влюбите още след първия залък

Яйцата са мощен източник на протеини и се използват активно от домакините по целия свят за създаване на разнообразни закуски, основни ястия и десерти. Най-често с тях се прави омлет – универсално ястие, което може да се сервира както за закуска, така и за обяд или за вечеря.

Убедени сме, че знаете куп рецепти за приготвянето му, но днес ще ви предложим една малко по-специална. В нея присъстват два изключително здравословни продукта – спанакът и авокадото. Колкото и странно да звучи, но ястието се получава много вкусно и изключително полезно.

Ароматната комбинация от протеин и фибри ще изпълни тялото ви с енергия и ще му осигури куп важни микроелементи. В този въздушен омлет се съдържат 32 грама протеин и само 10 грама въглехидрати.

Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на този вкусен и полезен омлет с авокадо:

3 яйца
200 гр. млад спанак
60 гр. твърдо сирене или кашкавал
1 авокадо
1/2 глава малък червен лук
растително масло
магданоз
чери домати

Начин на приготвяне:

Обелете лука, нарежете го на дребно и го запържете в тигана, като към него прибавите и подправки. След около 5 минути добавете спанака, който предварително сте измили добре. Продължете готвенето още 2-4 минути, след което добавете разбитите яйца.

Запържете за 3-4 минути, докато краищата на омлета покафенеят. Поръсете с настърганото сирене и леко сгънете наполовина.

Обелете авокадото и го нарежете на дребни кубчета или намачкайте добре с помощта на вилица.

Преместете готовия омлет в чиния. Върху него сложете авокадото, поръсете с пресния магданоз и украсете с чери доматки.

Здравословното ви ястие е готово! Добър апетит!

jenata.blitz.bg


image0 (9K)