Този женски проблем остава незабележим до фаталния край на 70 процента от потърпевшите

Това заболяване се нарича „мълчалив убиец“, защото то е почти безсимптомно и в повечето случаи може да бъде диагностицирано едва в последния етап.

[ad id=“263680″]

Специалистите заявяват, че ако болестта се открие в ранните етапи, продължителността на живота е доста години, ако пациентът е на възраст над 35 години.

Откриване на рак на яйчниците

На научна конференция учени споделиха, че една жена трябва да се преглежда с ултразвук на яйчниците на всеки шест месеца, особено ако в семейството й има роднини, страдащи от рак на яйчниците. Този вид рак е по-чест при жени над 30-годишна възраст. Характерна особеност на заболяването е фактът, че то на практика не се проявява в ранните етапи и симптомите лесно се грешат с други болести.

Симптоматично развитие на на рак на яйчниците

Първите симптоми на заболяването са почти идентични с колит.Подуване, което е постоянно или периодично. Болка в корема. Диария или запек. Един от основните симптоми е постоянна болка, която се локализира в областта на таза; Дискомфорт, болка, която се появява в основата на гърба
Болезнено усещане и силно парене, които придружават процеса на уриниране.Остра загуба на тегло без обективни причини. Хронична умора. Болезнени усещания по време на интимност.

[ad id=“263680″]

Появата на дори един симптом от представения списък е алармен сигнал, че е време да се обърнете към лекаря. Препоръчва се незабавно да се премине диагностика, ултразвук на яйчниците. Не забравяйте, че да следите състоянието на тялото си, е вашият първи приоритет.

Внимавайте за себе си, за да избегнете редица сериозни проблеми!


image0 (9K)