Това растение трябва да го имате в дома си – носи пари, щастие и здраве

За растенията от семейството Crassula в народните вярвания съществува убеждението, че носят пари и късмет на собственика си. Ако искате по-екзотичен вариант, купете си прелестната Crassula arborescens.

[ad id=“225664″]

Crassula arborescens често я наричат и „сребърен нефрит“, „сребърен долар“ или „сребърно дърво на парите“. Малко по-рядко е от сродният й вид Crassula ovata, или дърво на парите, а се отличава с подобен хабитус и интересни цветни листа, които по своята форма приличат на монети.
Тази билка произхожда от Северна Африка и расте като малко дърво или храст с отличителен външен вид и специфично оцветяване. Използва се като декорация за градините, както и в интериора като стайно растение.

[ad id=“263680″]

Отглежда се в размери от 60 до 120 см, като по-малко дърво, въпреки че в природата може да достигне и до впечатляващата височина от 3 метра. Цъфти зимно време, с малки бели или розови цветчета със звездовидна форма, събрани в китка.
Също както за Crassula ovata и за това растение се смята, че носи пари и положителна енергия, затова може често да се види като украса в много частни и бизнес помещения.

rastenie11_resize


image0 (9K)