Ти си тъп и неграмотен. И не Путин ти е виновен за това

България е на първо място по неграмотност в ЕС! По четивна грамотност функционално неграмотните деветокласници у нас са 46,5%, което означава, че не разбират смисъла на прочетеното.

Но така или иначе ще се закичиш с диплома за средно. А после ще станеш и студент. И ще имаш и диплома на висшист. Защото парите следват студента. От това следва, че не на бели листи, ами на задника да реши студента, там ще му напише тройката преподавателят. Защото иначе ще остане без заплата.

[ad id=“225664″]

Наскоро в един автосервиз пристигна на работа инженер по двигатели с вътрешно горене, който не знаеше, защо свещта дава искра. Нещо, което се учи още в седми клас. А друг един, който следваше информатика се жалваше, че преподавателят се заяждал с него, защото го питал за някакви единици и нули.

Но ти си дипломиран, ти имаш претенции. Искаш по възможност държавна служба, защото там заплатата е твърда, висока и никой не може да те уволни, а пък че не е нужно да работиш е ясно от само себе си.

А че не можеш да пишеш? Ами разбира се, че Путин е виновен. Знае ли той за нашата азбука? За Кирил и Методий знае ли? Ами за турското робство? Дето са ни клали 500 години. Ама ние сега, тяхната…

Били сме на последно място в Европа. Ами така ще е. С тези ниски заплати и това, което четем и знаем ни е много. Я да дават по хиляда евро заплата, пък да видят какво учене и четене ще падне тогава.

Пък Путин нека си приказва…


image0 (9K)