Те са искали или той да умре, или просто да запечатат това посегателство

„Към него са подходили особено жестоко, нападнат е с железни прътове, кракът му е счупен с огромен нож, а лицето е обезобразено. Те са искали или той да умре, или просто да запечатат това посегателство“.

Така издателката на вестник „24 часа“ и „168 часа“ Венелина Гочева разказа пред бТВ за жестокото нападение над журналиста Слави Ангелов.

Главният редактор на „168 часа“ беше нападнат снощи и пребит с метални тръби, пред дома му на бул. „Дондуков“ в столицата.

Това е станало около 21 ч. от двама маскирани мъже. Трети пък е снимал побоя. В момента журналистът е настанен в УМБАЛ „Царица Йоана“ – ИСУЛ. Има наранявания по главата и крайниците, но е без опасност за живота.

Гочева обясни, че са разговаряли с Ангелов, бил е контактен. Снощи е бил и опериран. Предположенията са, че нападението е свързано с неговата работа, затова в момента се преглеждат неговите последни публикации.

„Знам, че двама души са го чакали пред дома му. Третият човек е записвал побоя с грабеж. Преди малко се чух с шефа на ИСУЛ, правят му скенер, дано всичко да е наред“, каза Гочева.

По думите на Гочева подобни действия са били символ на един друг период от българската история. Тя добави, че материалите и коментарите на Ангелов са били едни от най-четените в медийната група.

Полицията издирва извършителите, взети са записи на камерите в района.


image0 (9K)