„Те вече никога няма да танцуват“ – 16 дни в Стара Загора шествие в памет на убитите от мъжете си жени

На 25 ноември започнаха 16-те дни от ежегодната Международна кампания срещу насилието над жени. Всички органиации, работещи по проблема с насилието над жени организират активности през този период на годината.

Целта е да се повиши обществената чувствителност и държавите да предприемат незабавни мерки в защита на жените.
Фондация „Мисия Криле“ организира мирно шествие в Стар Загора, с което обявява насилието като сериозен проблем и призовава всички да защитят правото на живот без насилие на всяка жена.
Шествието е под надслов „Те вече никога няма да танцуват”.
Танците са символ на живота и свободата. За съжаление много жени всяка година в България „вече никога няма да танцуват“, защото са подложени на насилие и губят живота си.
По време на шествие участниците носят плакати и транспаранти, импровизирани фенери, пейка, боядисана в червено с написани 25 имена на жени, които са убити от своите партньори. Някои от тях са от Стара Загора. В края на шествието пред Съдебната палата ще бъде поставена пейката и ще бъдат подредени 25 чифта дамски обувки. – това вече бе сторено снощи.
Елате да изчетем заедно имената на тези жени и да пуснем светещи фенери в тяхна памет! Ще имате възможност с тебешир да напишете имена на жени, жертви на насилие, които познавате, призовават организаторите.
СБОРЕН ПУНКТ: паметникът „Свети Георги Победоносец“ в парк „Александър Стамболийски“ (Житен алан) в 17.00 часа.
Молим бъдете точни, защото ни е важно да тръгнем навреме и да сме повече хора!
КАНИМ ВСИЧКИ ЖИВИ ДА БЪДАТ ЧАСТ ОТ ТОЗИ „ТАНЦ“ В ПАМЕТ НА ВСИЧКИ ОНЕЗИ ОКОЛО НАС, КОИТО „ВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ТАНЦУВАТ“!…
Заедно с това предизвикваме всеки мъж да заяви видимо и гласно, че е против насилието над жени. Статистиката говори, че на всеки 4 жени една е жертва на насилие, което ако се замислим означава и че на всеки 4 мъже, един е насилник.
Предизвикваме мъжете да запишат кратко клипче (послание), до 1 мин, в което изразят своята позиция относно насилието над жени. Мъжете могат да ни изпратят съобщение на нашата фейсбук страница или на следния e-mail: [email protected] и ние ще ги публикуваме.

За повече информация:
ДИАНА ДИМОВА
Директор КСУДС – Стара Загора
0897/653598

ИВАЙЛО ЯБЪЛКАРОВ
Ръководител сектор
0897/5579165


image0 (9K)