Тече подготовката на второто издание на Маратон „Стара Загора“

Стара Загора подготвя второто си участие в международната верига маратони под мотото „Бягането – начин на живот“, което ще се състои на 2 април т.г. Проявата е част от кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта 2017“.

Проявата дава възможност на всички любители на бягането да се включат в надпреварата на маратон (42.195 км), полумаратон и дистанция 10,5 км. Допускат се участници от страната и чужбина за всички разстояния, като за маратона право на участие имат само тези, които са навършили 18 години до деня на състезанието (родени 2000г. и преди). Лицензираното през 2016 г. трасе преминава по бул.“Цар Симеон Велики“, бул. „Никола Петков“, в района на магазин „Метро“ участниците правят обратен завой и по същия маршрут се връщат към Община Стара Загора, откъдето се дава стартът.

През 2017-та по-активно в кампанията се включва Българският олимпийски комитет. Организатори са Община Стара Загора, Министерството на младежта и спорта, БФЛА и Асоциация „Спорт в свободното време“, както и местни спортни клубове.

През миналия сезон в дебютното издание на веригата участваха елитни атлети от Кения, Хърватска, Япония, Италия, Португалия, Белгия, Бразилия, Малта, Украйна, Испания, Чехия, Полша, Казахстан, Германия, Сърбия, Румъния, Македония, Молдова, Мароко, Швеция… Организаторите имат намерение да запазят и надградят нивото и вече разпращат покани с цел отново да се осигури присъствието на класни маратонци от водещите в тази дисциплина държави.

Другите две маратонски бягания ще се проведат на 7 май във Варна и на 15 октомври в София.

Регистрация за участие може да бъде направена на http://www.marathonstarazagora.com/


image0 (9K)