ТЕЦ-ове даряват за Великден над 27 000 лв. на пенсионерите в Гълъбово

Над 27 000 лева даряват ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ на пенсионери в Гълъбово за Великден. За поредна година двете компании подкрепят инициативата на Омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова Великден за баба и дядо по повод светлия християнски празник.

С дарените средствата ще бъдат подпомогнати всички пенсионери в град Гълъбово, които имат месечен доход над 348 лева и няма да получат великденски надбавки от държавата. Възрастните хора в Гълъбово, отговарящи на тези критерии, ще получат ваучери на стойност 20 лева, които ще им бъдат изплатени с пенсиите за месец май.

Средствата са отделени от програмите за корпоративна социална отговорност на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“. Това е поредната социално значима инвестиция в региона, която правят двете компании.

Общата сума, вложена от „ЕЙ И ЕС България“ в различни КСО проекти в полза на общностите, в които компанията работи в страната, възлиза на близо 14,5 млн. лева. Инвестициите на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ в подобряване живота на местната общност надвишават  9 млн лева.


image0 (9K)