„Техномаркет“ на Делян Пеевски загуби дело за магазин

Няколкомесечната битка на компанията „Глориент инвестмънт БГ“ с „Техномаркет“ за собствеността върху 13 търговски обекта и една офис сграда вече дава първите си резултати в полза на „Глориент“, пише „Дневник“. С решение от 21 ноември Софийският градски съд (СГС) реши веригата за битова техника да предаде на дружеството търговско-складов комплекс в Кърджали.

Компанията, в която акционери са редица международни фондове и инвеститори, води 27 дела срещу „Техномаркет“. „Глориент инвестмънт БГ“ притежава въпросните 14 спорни имота, като веригата за техника се помещава в тях под наем. Обектът в Кърджали също е бил част от съдебния спор.

Проблемите между двете фирми датират от началото на годината. Тогава мажоритарен акционер в „Техномаркет България“ става „НСН инвестмънт“, собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски. От „Глориент инвестмънт БГ“ обявиха след това, че веригата за техника е спряла да плаща наема на всички обекти в страната, като дори е блокирала достъпа до магазините.

В конкретния случай в Кърджали търговско-складовият комплекс е разположен върху 3074 кв.м площ, а наемът в размер на 12 340 евро на месец не е плащан от февруари т.г., уточняват от СГС. Именно заради това договорът за наем е прекратен в края на май.

Освен отнемане на имота „Техномаркет“ ще трябва да плати и разноските по делото, които са почти 16 хил. лв. От компанията имат право да обжалват решението пред Софийския апелативен съд.

В момента „Техномаркет“ води контрадела за всеки обект, попаднал в съдебния спор. Те са за оспорване на договорите за покупко-продажба от 2006 г., с които „Глориент инвестмънт БГ“ се сдобива с магазините.


image0 (9K)