Терор в Париж! Един убит и четирима ранени

Eдин човек е бил убит снощи, а четирима са ранени при нападение с нож в центъра на Париж – в района на Операта. Нападателят е крещял „Аллах Акбар“, а впоследствие Ислямска държава пое отговорност за атентата чрез сайта си „Амак“, като обяви, че атаката е извършена от неин войник в отмъщение на бомбардировките над Сирия и Ирак.

[ad id=“225664″]

Нападателят е бил застрелян от полицаи, които са били наблизо. Двама от ранените са тежко ранени, другите двама – по-леко. Френската полиция е започнала разследване за тероризъм.

Президентът Еманюел Макрон също нарече извършителя терорист и заяви: „Франция отново плаща с цената на кръвта, но няма да се огъне пред враговете на свободата“. Вътрешният министър Жерар Колон благодари на полицаите за хладнокръвието и бързата реакция – нападателят е бил неутрализиран в рамките на девет минути след подаването на първия сигнал.
[ad id=“263680″]

Районът на инцидента обикновено е пълен с туристи и парижани, особено в събота вечер. В социалните мрежи свидетели разказват за настъпилата суматоха и как минувачи са се крили в близките заведения и ресторанти.


image0 (9K)