Терор във Виена! Четирима ранени при атаки с хладно оръжие в центъра на града

След първия инцидент нападателят е избягал и е извършил още едно нападение, издирваха го до късно през нощта в мащабна акция

[ad id=“225664″]

Четирима души са пострадали при две отделни нападения с хладно оръжие в централните части на Виена, извършени на случаен принцип във вечерните часове на сряда, съобщава австрийският вестник Der Kurier, цитиран от агенция „Фокус“.

[ad id=“236999″]

Съгласно разпространената информация, двойка и тяхната дъщеря са стояли на тротоар пред ресторант в града, когато внезапно са нападнати от мъж. Той е нанесъл множество прободни рани и на тримата членове на семейството. Съобщава се, че получените рани са животозастрашаващи. Жертвите са настанени в болница. По-късно състоянието на двама от тях е определено като „относително стабилно“, докато третият пострадал остава в критично състояние.

[ad id=“236993″]

След инцидента нападателят е избягал и е извършил още една атака, в резултат на което е пострадал един човек. Австрийската полиция е задействала мащабна акция за издирването на нападателя.

Арестуван е един заподозрян, който е бил подложен на разпит. Операцията на правоохранителните органи обаче продължи до късно през нощта. Други подробности не се съобщават към момента.


image0 (9K)