Терористи замалко да взривят „Безсмъртният полк“ в Москва

Руските специални служби са задържали група терористи, подготвящи атака по време на акцията „Безсмъртният полк“ в Москва, предадоха  ТАСС и БТА, цитирайки заместник-министъра на външните работи Олег Сиромолотов. Задържани веднага са били няколко групи, които е трябвало да предизвикат взривове по време на акцията.

[ad id=“225664″]

Сиромолотов отбелязва в специално интервю за ТАСС, че в навечерието на 9 май са били задържани няколко терористични групи, които подготвяли атаки срещу участниците в шествието „Безсмъртният полк“ в Москва. Те установили, че в момента на ареста екстремистите вече са били готови с взривовете.

Терористите са се прехвърлили от Сибир, от Новий Уренгой. Там били осъществени около 17 претърсвания и арестувани 20 души“, съобщи 24 часа, позовавайки се на БТА.

[ad id=“263680″]

Зам.-министърът на външните работи на Русия припомня, че през 2017 г. руските служби са разследвали групировка в Санкт Петербург, която също организирала атентат по време на „Безсмъртният полк“. Той отбелязва, че когато службите започнали да проучват финансирането , разбрали, че то идва от Турция, а впоследствие разкрили и групата в Сибир.

 


image0 (9K)