Терористи атакуваха християнски храм в Египет, има жертви

Десет души загинаха при въоръжено нападение срещу църква южно от Кайро.
Според местния вестник „Ал Уатан“, църквата „Свети Мина“ в предградие на столицата е била атакувана от петима терористи, включително един, опасан с експлозиви.

[ad id=“263680″]

Към настоящия момент трима от нападателите са ликвидирани, в това число камикадзето, който, по всяка вероятност, е трябвало да влезе в храма и да се взриви.

Франс прес, позовавайки се на своя източник, съобщи за въоръжен мъж, който открил огън извън християнския храм и опитал да щурмува църквата, преди да бъде застрелян от полицаи. Нападателят е ранил и петима охранители. Според държавната телевизия един от убитите е полицай.

[ad id=“225664″]

Полицията издирва друг нападател, който е избягал от местопрестъплението, съобщи още АФП, цитиран и от БТА. Според египетската държавна телевизия има заловен съучастник в атаката в южното предградие на Кайро Хелуан.

Тази година бяха извършени много атентати срещу египетските християни, коптите. Отговорност за повечето от тях пое групировката „Ислямска държава“. Близо 10 процента от 100-те милиона жители на предимно мюсюлмански Египет са християни.

източник:  dir.bg


image0 (9K)