Тереза Мей се готви да направи „смело предложение“ за Brexit

Британският премиер Тереза Мей заявява, че преди да напусне поста си ще изложи пред Камарата на общините нова оферта с „подобрен пакет от мерки“ като последен опит за одобряването на законопроекта за Brexit, предаде БТА.

В статия за днешния „Сънди таймс“ Мей пише: „Какъвто и да бъде изходът от всеки индикативен вот, аз не просто ще поискам от членовете на парламента, а вместо това ще ги помоля да погледнат новата и подобрена сделка със свеж чифт очи и да й дадат своята подкрепа“. Вестникът отбелязва, че преди това Мей ще се посъветва с колегите си в правителството за предложените промени. Освен това кабинетът ще обсъди план за редица индикативни гласувания с цел да бъде установено кои предложения може да съберат депутатско мнозинство, допълва неделното издание.

В петък преговорите между консерваторите на Мей и лейбъристите в опозиция се провалиха часове след като премиерът се съгласи да обяви в началото на юни кога ще подаде оставка. Вчера говорителят на Лейбъристката партия по въпросите за Brexit Киър Стармър каза, че за да се излезе от задънената улица, правителството трябва да свика нов референдум за Brexit.

Източник: BNews.bg


image0 (9K)