Тереза Мей: Нещата трябва да се променят!

Премиерът на Великобритания Тереза Мей посочи 4 точки за справяне с терористичната заплаха в свое изявление на Даунинг стрийт след снощното нападение в Лондон.

Мей благодари на властите за навременната реакция и добре свършената работа. Тя уточни, че за последните 3 месеца разузнаването е успяло да разкрие 5 подготвяни атаки.

По думите на британския министър-председател нападенията в Уестминстър от март, това в Манчестър преди 2 седмици и това от снощи не са свързани, но си приличат по това, че вече са започнали да се „копират един друг и да ползват най-мерзките методи на атака“.

„Нещата трябва да се променят по четири важни начина. На първо място нападателите са свързани помежду си от Ислямисткия екстремизъм. Това е идеология, която твърди, че нашите ценности са несъвместими с исляма. Победата над него е най-голямото предизвикателство на нашето време. Няма да се победи чрез поддържането на антитерористична операция, а чрез убеждаването на хората, че нашите ценности са по-добри“, заяви министър-председателят.

„На второ място не трябва да даваме на терористите безопасно място. Именно такова предполага и интернет. На трето място трябва да се предприеме действие и у дома. Има твърде много толеранс към екстремизма в нашата страна, което ще изисква някои засрамващи и трудни разговори“, добави тя. „На четвърто място трябва да прегледаме нашата антитерористична стратегия. Законът за антитероризма трябва да се реформира и да има по-дълги присъди за някои провинения“, заключи Тереза Мей.

Източник: offnews.bg

[ad id=“222969″]


image0 (9K)