Тенисът също спира изцяло за два месеца

Тенис турнирите от професионалните вериги ще бъдат спрени до 2 май, съобщи BBC.

Решението ще бъде съвместно на мъжия и женския тур (АТР и WTA), и ще засегне всеки турнир в този период. Очаква се официално съобщение до часове.

Играчи си искат парите от пропадналия турнир в Индиън УелсВиж още
Играчи си искат парите от пропадналия турнир в Индиън Уелс
Първоначалният план е тенис турнирите да се подновят за началото на Мастърса в Мадрид, където квалификациите започват на 2 май, а основната схема – на 4-и.

Причината естествено е разпространението на коронавируса, който вече бе обявен за пандемия от Световната здравна организация. Със спирането на тура се цели предпазване на играчите от пътувания из засегнати региони, както и предпазване на феновете.

Именно заради коронавирус вече бе отменен Мастърса в Индиън Уелс, който трябваше да започне в понеделник.

Все още доста от тенисистите се намират в Калифорния, като не са много сигурни дали да пътуват обратно към дома.

Спирането на тениса ще засегне Мастърс турнирите в Маями и Монте Карло при мъжете. Също така турнирът от категория АТР 500 в Барселона и тези от категория АТР 250 в Хюстън, Маракеш, Будапеща, Мюнхен и Ещорил.

При жените вече бяха отменени финалите на „Фед Къп, а сега това се случи и с турнирите в Маями, Чарлстън, Богота, Щутгарт, Истанбул и Прага.

Това ще бъде сериозен удар за организаторите на тези турнири, които вече са хвърлили доста средства по подготовката на организацията. Спирането ще засегне и самите играчи, които няма да имат свежи приходи в следващите почти два месеца.

И докато това едва ли ще притесни особено най-големите в играта, то за играчите извън топ 50 или топ 100, това би било доста сериозен проблем.


image0 (9K)