Тежка катастрофа със загинал и ранени на пътя Стара Загора-Богомилово

Вчера в 16.55 ч., на кръстовище с околовръстния път между Стара Загора и село Богомилово, „Хонда“, управлявана от 48-годишна жена от Стара Загора не спряла на СТОП.

Водачката не е спазила условията на пътен знак „Б-2“ и навлязла в кръстовището, в резултат на което е блъсната от движещ се по пътя с предимство, в посока запад-изток „Мерцедес“, управляван от 35-годишен старозагорец.

При удара, „Хонда“-та се завъртяла на платното за движение и е блъсната от движещият се по пътя с предимство „Хонда Джаз“, управлявана от 59-годишен мъж от Стара Загора.

При настъпилото ПТП на място е починала 74-годишна жена, пътувала в „Хонда“-та, причинила катастрофата, а водачката на автомобила е получила политравма. Настанена е в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота,

Водачът на „Хонда Джаз“ е получил фрактура на десния глезен. Настанен е за наблюдение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

И тримата шофьори са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като за 59-годишния е отчетена концентрация от 0,42 промила в издишания въздух, а за останалите водачи – 0,00 промила.


image0 (9K)