Тежка загуба отнесоха баскетболистите на Берое

Берое отстъпи при гостуването си в Пловдив на Академик Бултекс 99 с 91:63. Старозагорци влязоха трудно в срещата и след първите десет минути изоставаха с цели 20 точки. Загубата бе втора за „зелените“ от началото на сезона и сложи край на серията от шест последователни победи.

Любо Минчев заложи в началото на Реджър Дауъл, Остин Прайс, Антъни Уокър, Евгени Василев и Станислав Ваклинов. И в този двубой капитанът на Берое Александър Янев отново не успя да участва в срещата поради контузия. Първите 2-3 минути на срещата бе напълно равностойно. В този период Антъни Уокър от старозагорци се отчете с цели 6 попадения. Високият американец буквално бе неудържим от защитата на Академик. За съжаление на многобройните си фенове, пропътували разстоянието до Пловдив, беройци просто спраха да вкарват. Само за около минута и половина тимът на Академик успя да отвори преднина от 7 точки преди Любо Минчев да вземе първото прекъсване в мача. То обаче не донесе никаква промяна в представянето на „зелените“. След много тежки финални 5 минути на частта при 30:10 дойде и гонгът за край на периода.

Беройци опитаха с по-агресивна игра в защита да стопят изоставането още преди почивката, но успеваемостта в офанзивен план просто липсваше. При 35:20 за Академик последва кратка серия от безответни точки за домакините, които увеличиха преднината на Бултекс на 21 пункта. Любомир Минчев направи няколко промени, но картината не се промени особено. След размяна на няколко точки и за двата отбора и неуспешни последни стрелби, почивката дойде при 46:27.

Видимо разочаровани от случилото през първата част беройци излязоха пределно мотивирани да променят развоя на мача. След две успешни атаки обаче късметът и точността на старозагорци отново изневериха. Същевременно добрата стрелба на Бултекс от зоната на трите точки продължи да запазва дистанцията между двата отбора. Нова поредица от попадения на Уокър обаче върна надеждите на многобройната „зелена“ агитка в залата. На серията на Берое бе сложена точка след прекъсване, поискане от старши треньора на Академик. Веднага след подновяването на играта домакините реализираха поредната си тройка в мача. Берое обаче показа, че желанието за обрат е живо. В рамките на 180 секунди старозагорци стопиха изоставането до 12 точки. В крайна сметка Бултекс успя да отбележи в заключителните секунди и третата част завърши при 63:49 в тяхна полза.

Надеждите на беройци за нещо повече в срещата бяха прекършени още в самото начало на последната част. Страхотната успеваемост на Бултекс от зоната на трите точки продължи с нова сила. Домакините отново възстановиха аванса си от 20 точки, а след нови две тройки и дори го увеличиха до 23. В заключителните минути Берое опита да направи загубата по почетна, но усилията на отбора не дадоха резултат. Така срещата приключи при крайното 91:63.


image0 (9K)