Татяна Дончева: Протестите са ескалация от некомпетентните решения на ГЕРБ

„ГЕРБ нямат експертен капацитет на управление. Десетте години са ескалация на идването във властта на нахални, пробивни, некомпетентни, неграмотни, недоучени и т.н. люде”, заяви лидерът на Движение 21

Според Татяна Дончева протестите са ескалация, вследствие на некомпетентните решения на управляващите.

„Десетте години управление на ГЕРБ е ескалация на идването във властта на нахални, пробивни, некомпетентни, неграмотни, недоучени и т.н. люде… Тези грешки, които са идентифицирани досега от българското общество и заради които протестите избухват, са заради въпиющи проблеми, създадени от некомпетентно управление, от глупави решения, от откровен лобизъм“, каза Дончева в ефира на БНР.

Тя коментира и ролята на политическата опозиция в момента: „Политическата опозиция може да бъде, в сегашния и вид, само експлоататор на народното недоволство“.

Дончева подчерта, че обществото трябва да се консолидира. “Казвам Гражданското общество, а не парламентарно представените политически партии, към това, че смяната на системата е свързана с честни избори. Честните избори означават една корекция в прилагането на правилата“, заяви тя.

Според Атанас Атанасов от “Демократична България” „тези протести са изключително шарени, там според нас, има хора, които са вкарани от властта вътре, за да бъдат провокатори“, каза той.

“По отношение на основния проблем, поради който започна това обществено недоволство – цените на горивата, никой не я назовава тази коалиция “Коалицията Лукойл“, тя е видна с просто око. Защото с този закон, лобисткия, който накратко ние наричаме “Закона за горивата“, ликвидираха изцяло конкуренцията в този сектор в услуга на монополиста “Лукойл“, подчерта Атанасов.


image0 (9K)