Татяна Дончева към президента: По какви въпроси ви е съветвал един глупав човек, уважаеми?

Ние сме тежко метастазирани. Не само от размера на корупцията в страната. Опозицията с какво се занимава сега? Занимава се с козата на една баба, случай отпреди две години. Къде са контролните механизми, попита Татяна Дончева, лидер на Движение 21, в ефира на „Тази неделя“ по бТВ.

Тя коментира и снимките със спящия премиер.“Тези снимки не са дело на Цветанов. Този, който е правил снимките, се е постарал да си гарантира, че нищо няма да му се случи. Дали го е направил, ще видим.“

На въпрос как би коментирала скандалите в президентството и чатовете на секретаря на Радев Пламен Узунов, Дончева отговори:

„Аз виждам нещата така. Назначавате си за секретар по правни въпроси човек, който няма нищо общо с правото – нито като образование, нито като досегашна работа. Но вие си го назначавате. Той работи там три години. От есемесите може да се види с какво се занимава. Аз бих припомнила още един факт. Когато Пламен Узунов мина през служебния кабинет, се появиха негови снимки с хитлеристка униформа, които си беше качил в личния Фейсбук. Какво означава за един ръководител това положение? За мен би означавало, че този съветник не би могъл да съветва себе си, а още по-малко да съветва мен. За друг може да означава друго. Фактът, че през тези три години служба при Радев бяха прокарани Специализиран съд и списъкът на лицата, които да минават през мелачката на спецсъда, но този президентски секретар не каза нищо. Това означава, че държавният глава няма съветник, който да му каже, че когато списъкът започва с президента и когато се създава такава зловеща институция, жертва може да стане самият президент. За какво и по какви въпроси те е съветвал, уважаеми? Факт, че е изпратил решение на ВАС до частно лице, не бих го окачествила. Защото това означава, че този човек на всичкото отгоре е глупав. Няма какво да говорим оттам нататък.“

Защо и как се назначавали посланиците? Ами те се назначават така, защото това е една чудовищна уйдурма. И това е от години. Смятате ли, че е нормално вашият колега Бареков, който струва 3 млн. на една кампания, след като е гастролирал из Брюксел, да каже, че трябвало да стане посланик в Куба, тъй като имал познати, но бил чул, че президентът искал 200 000 за тази работа, затова той не можел да стане. Това нормално ли е? Какви са тези претенции?

Faktor.bg


image0 (9K)