Татяна Дончева изсвири химна на цигулка и обяви началото на промяната

Оглеждаме се в триъгълника на властта от римската улица в София. Не сме избрали случайно мястото, откъдето да започнем промяната. 

Това заяви кандидатът за президент Татяна Дончева в столичното Ларго, където заедно с кандидата за вицепрезидент Минчо Спасов откриха предизборната си кампания тази вечер. Симпатизантите на двойката на „Движение 21-НДСВ“ развяваха само националното знаме, партийни флагове липсваха, а черешката на тортата в спектакъла бяха изпълненията на цигулка на Дончева.

Заедно с Дани Милев тя изпълни „Хубава си, моя горо“, а на финала изсвири сама химна. Политическите слова бяха прекъсвани и от тъпаните и танците на група „Кавали“, а Милев изпя и арията Nessun dorma от Турандот.

Присъстващите на откриването видяха специално направен за старта на кампанията кратък филм, в който Дончева и Минчев представят посланията си като кандидати за „Дондуков“ 2.

Съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев изтъкна, че това е най-различната двойка в президентската надпревара. Те трябва да бъдат алтернатива, подчерта той.

Кандидатът за вицепрезидент Минчо Спасов бе категоричен: Нямаме врагове, нашият опонент са безобразията, които сътвори кликата на Винету в България. Той обясни, че застава зад Дончева, заради нейната смелост и честност. Побеждава този, който издържи още един рунд, ние ще издържим, обяви Спасов.

На пръв поглед изглежда, че няма честно състезание и няма защо да се борим, но не е така, каза Татяна Дончева.

Тя подчерта нуждата от промяна на статуквото и без да уточни коя партия визира, я нарече „Партия на подмяната“, която също е част от статуквото. Имаше 40 фамилии, които ограбиха националното богатство, създадено от същите пенсионери, които днес тази партия твърди, че защитава, подчерта Дончева. Тя иска учителите да преподават „Под игото“, а не „Робинзон Крузо“ – но децата ни няма ли да мечтаят, да откриват нови места, само в старата къща на Чорбаджи Марко ли ще живеят, попита Дончева.

Армията на духа е най-силното оръжие, категорична бе Дончева и призова: Победа!

Източник: offnews.bg


image0 (9K)