Татяна Дончева захапа социолозите, Марешки и Нинова

Поразяващата уста и лидер на „Движение 21“ Татяна Дончева свали маските за скандалните сблъсъци в ляво и дясно по време на предизборната кампания. Пред Ива Николова тя разказва и за изцепките на ДОСТ в момент, когато цяла Европа възстана срещу Ердоган и за бъдещите пазарлъци за съставянето на кабинет, както и за мястото на коалицията между нейната партия и АБВ в предстоящите избори.

Бойко Борисов и Корнелия Нинова смятат парламента за място за надприказване. Има много бабунки по парковете да се изказват. Ама сега не искали двамата да дебатират, ама какво от това. Сега скандалът Елена Йончева и Борисов – ами какъв скандал? Тяхна работа, да се съдят, това всичко е една гигантска „шумиха“, коментира Дончева.

И допълни: „Добре че има платена хроника, та да се чуе, че има и други партии. Българинът отдавна се радва на фалшива информация.“

„Сега днес чета, че моя племенница била митничарка. Нямам нито такива племенници, нито такива роднини“, възмути се тя.

Дончева захапа и социолозите, които, според нея, непрекъснато манипулират. „Социолозите са видни кукловоди и манипулатори на прехода. Според Кънчо и Сънчо патриотите щели да бъдат трети. Патриотите няма да бъдат допуснати в правителство и това се знае. Вие знаете отношението към национализма в Европа и заради това няма да бъдат допуснати. Те ще участват с негласна подкрепа, ще си сложат някои хора на по-ниски позиции и така. То няма как да стане по друг начин. Бойко ги е договорил като подкрепа без участие в правителството. Ако Брюксел би ги одобрил, те щяха да направят още в края на миналия мандат правителство. Но когато се дойде за преките действия, обясниха на Бойко, че това няма как да стане и нещата се промениха за часове“, коментира Дончева.

На въпрос за явлението „Марешки“ тя отговори: „Знам, че хората си търсят нови разбойници. Смятам, че това е обяснението на феномена.“

По скандала с участието на турската страна в кампанията на ДОСТ Дончева коментира: „Кампанията в Турция ще бъде за ДОСТ. Това, което работи турското правителство, ще работи за ДОСТ.“ ДОСТ са партия на Турция, ДПС е на Русия, смята още тя.

„Ще остане за тях да си набавят процент от България. Те имат сериозен шанс да влязат в парламента“, смята Дончева. Една въпросителна е колко мандата ще получи ДПС. Но данните показват, че гласовете няма да им стигнат, допълни тя. ГЕРБ е с много по-големи шансове от БСП за съставяне на кабинет, защото са си подработили патериците, отчете тя.

На въпрос къде е коалицията АБВ – Движение 21 в предизборната битка, Дончева е категорична: „Ние сме в прекрасната позиция да сме алтернатива на тези партии, които си търсят бабунки, за да се плюят.“

Ние имаме един парламентарен капацитет, който мисля, че е несравним като качество и като парламентарни умения. При нас излизането на сцена вече означава възможност да се направи разлика в качеството. Ама хората няма да съдят дали бихме могли, а те го виждат всеки ден. Не е нужно ние да влизаме в ничие правителство, коментира още Дончева.

Тя захапа и лидерката на червените. „Корнелия Нинова бе приватизатор на Техноимпекс по времето на Иван Костов. Като приватизатор на Техноимпекс и притежател на контролния пакет акции, които само по номинал са 4 милиона нови лева, сегашни пари, само че към 1999 година те значат много повече, как таз’ следователка с 2-3 години стаж извади тези 4 милиона , за да плати акциите. И изведнъж тези акции изчезват – вие или сте ги продали, или сте ги подарили. Съдя по фирмените дела. Тя декларираше снощи как от нищо не е зависима. Айде сега да се обясни кой взема акциите, кой даде парите те да се купят и как те изчезнаха. И да видим кой за паралелната, кой за успоредната, кой за перпендикулярната държава“, запита Дончева.

http://BNews.bg


image0 (9K)