Татяна Дончева: Доказателствата срещу кмета на Септември са афиф

Татяна Дончева отправи критики към начина, по който беше извършена акцията срещу кмета на Септември. В студиото на „Тази сутрин” по бТВ тя заяви, че прокурорите също били започнали да си купуват бронежилетки.

[ad id=“263680″]

На кадрите от акцията се виждат служители на прокуратурата от специализираното звено за противодействие на корупцията, които са с маски и специално облекло.

„Все още не е приет правилникът и не са назначени служители за Комисията за противодействие на корупцията. Какви са тези екшън герои?”, попита Дончева.

По думите ѝ кметът на Септември не може да отговаря за умишлена безстопанственост, тъй като престъпленията, в които го обвиняват, не спадат в тази категория.

[ad id=“218001″]

„Освен това от прокуратурата казват, че сега започват данъчните и финансовите ревизии. Как сега ги започват, а досега какво правихте? Щом при тази шумотевица тръгват с отмяна на мярката за неотклонение още на първата стъпка, това означава, че доказателствата срещу кмета са афиф”, категорична е Дончева.

Тя определи и предишната акция на прокуратурата, озаглавена „Акция лукс”, като „шумолящо мероприятие”.

По повод международните разговори на премиера Бойко Борисов за приемането на България в еврозоната и Шенген, Дончева каза, че влизането ни е въпрос на общия капацитет на страната.

[ad id=“218548″]

„Той започва с финансовото състояние, организацията на живота в държавата, организацията на съдебната система и всички останали”, поясни тя.

„Ние вместо да ги подобряваме ги влошаваме”, смята тя.


image0 (9K)