Татяна Дончева: ГЕРБ няма да стигне до балотаж на президентския вот

Кандидатът за президент от коалиция „Движение 21 – НДСВ“ Татяна Дончева изключи ГЕРБ да стигне до балотаж на предстоящите президентски избори, предаде БТА. Днес Дончева и кандидатът за вицепрезидент Минчо Спасов се регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) за изборите на 6 ноември.

„Има няколко кандидати, които ще се борят за балотажа, между които сме ние, вероятно кандидатът на БСП и кандидатът на Патриотичния фронт“, заяви тя на излизане от ЦИК. Според Дончева управляващата партия ГЕРБ има предимства в организацията и във възможността за манипулиране на резултати. „Съдейки по резултата им от местните избори, където те стигнаха 800 000 гласа, смятам, че нямат ресурс да вземат нещо повече сега. Ако някой си мисли, че формалното събиране на числа от парламентарните избори ще го докара до правилен извод за шансовете му, бърка“, смята Дончева.

Според нея до втори тур на президентските избори ще стигне „най-добрият сърфист“, а коалиция „Движение 21 – НДСВ“ има всички шансове, като концентрират вот от всички посоки срещу досегашното статукво в лицето на ГЕРБ.

Лидерът на „Движение 21“ увери, че кандидатпрезидентската двойка няма да се занимава с интриги, създаване на изкуствени конфликти и насаждане на страхове у хората. „Ще им насаждаме надежда, мечти и увереност в собствените сили, че България може да се справи“, каза тя.

дневник


image0 (9K)