Тарикати цакат блокадата на пътуванията за лесни пари

Още преди да са влезли новите по-строги мерки в полунощ, в социалните мрежи вече се споделят обяви за търговия с фалшиви служебни бележки.

Една от тях е в социалната мрежа LinkedIn на Добри Божилов, съобщава bTV.

„Имам печат на фирма, от преди карантината. Оригинално е всичко. Фирмата не е фантом. Продавам бележки за кой където иска да пътува, по каквато иска работа.“

Във Фейсбук пък се споделят шеги за хората с домашни любимци, които ще могат да ги разхождат за кратко в парковете.

„Кучето ми е изтощено. Цялата рода се изреди да го извежда в парка“, пише в профила си Мария Кръстева.

По данни на „Марица“ има и напълно сериозни обяви. Все пак именно четириногите са единственото спасение от домашния затвор, в който са вкарани от полунощ всички българи.

В момента по алеите на пловдивския парк „Лаута“ скитат само хора с кучета, които се държат на дистанция. При всяко струпване на животни и техните собственици патрулиращи полицаи правят забележка и напомнят за лютите глоби.

Кучетата трябва да са на каишка, за да не тичат при други и така да предизвикват събиране на хора. „Във входа имаме две кучета и сега всички се редим на опашка да ги извеждаме, за да хванем малко слънце и ние. А и децата ни са малки и полудяват, ако стоят само вътре“, обясни жител на блоковете в „Тракия“, които са най-близо до парка.

Blitz.bg


image0 (9K)