Танцьорката от „Шоуто на Слави“ Моника Бабикер: След Брекзит станаха още по-агресивни към българите

– Моника, след референдума за излизане на Великобритания от ЕС, промени ли се нещо? Казват, че отношението към българите е още по-лошо.

– За мен отношението в Англия към чужденците е лошо още преди провеждането на референдума. Особено рестриктивно е към българи и румънци. Тук банковата сметка е условие, за да работиш. Ако нямаш такава, не можеш да работиш. Още в началото на 2016 г. всички банки отказаха на българите да имат такива. Тези, които си бяха направили през януари и февруари, им ги затвориха.

– Това е много странно.

– Изключително странно. Не познавам тук много българи, но тези, с които говорих, успяха да си направят сметки в други банки. Самият факт, че някой може да подходи безнаказано по този начин към българите, това е безобразие. Британците по принцип са агресивни като нация, а сега са още по-агресивни. Нов референдум искат определени среди, може би правителството, някои интелигентни хора, които са на по-високо ниво. Но повечето от тези, които срещаш по улиците, дори не знаят за какво са живи, те не искат нов референдум, напротив. Те са супер дискриминационно настроени. На мен нищо не ми правят, защото аз не приличам много-много на българка. Ще ви разкажа една случка. Британец си прави онлайн резервация за ресторант и пише в изискванията си: „Искам да ми изпратите британски сервитьор, а не европеец“. Такива са.

– Твърдите, че системата не възпрепятства всичко това, а го поощрява. Защо?

– Точно системата прави всичко възможно да спъне всички българи и румънци, всичко възможно. Според мен самата държава много отдавна се опитва да ги спъва, не отсега. Изобщо не им трябваше да излизат от ЕС, за да се разбере. Аз лично имам такива наблюдения, включително и покрай всички институции, с които ми се е налагало да се срещна по някакъв начин. Винаги са ми давали страшен отпор. Според мен само защото съм българка. Постоянно, навсякъде, където и да отидеш, те питат: „Откъде сте, къде сте родена, от какъв етнос сте, от каква религия?“. Изключително гадно е.

– Какво работите в момента?

– Фейсконтрол в едно много известно заведение.

-Значи и вие се занимавате с някакъв вид рестрикции?

– Да, като ходя на работа, им го връщам. (Смее се – бел.ред.) Надявам се, че преди да излязат от ЕС, аз ще се върна в България.

– Май няма да излязат скоро? Щели да започнат преговорите следващата година, ако изобщо ги започнат. Външният министър на Великобритания Тереза Мей спомена, че ще се бори за нов референдум.

– Не искам да ги чувам и виждам. Всичко, което знаете за Лондон, което сте чували, виждали, няма никаква връзка с реалността. Никаква. Всичко е страшно различно.

– Като говорим за Лондон, не мога да не попитам за времето?

-Аз съм изключително приспособим човек, много съм флексибилна, но времето наистина е ужасно. Необяснимо гадно. Не може да е зима в края на юни или началото на юли. Вчера ходих до училището на моята дъщеря със зимно яке.

– Хората били много любезни.

– Няма по-лицемерни. Нали виждате британците, които идват в България, нали виждате какви идиоти са, такива са и тук. Същото правят и в центъра на Лондон – изпопадали на земята, защото са пияни. Жените са трагедия, нямат никакъв морал. Това е непозната дума за тях.

-Говорите за чистокръвните англичани и англичанки?

– Да, те са най-зле. Напиват се като кирки. Не сядат да пият, за да се забавляват, няма такова нещо. Това е някаква трагедия. Няма детски площадки, много рядко се срещат. Приятели нямаш, социални контакти никакви. Пътуваш два часа до работа и два часа обратно, после работиш 8 часа. Сметнете колко време ви остава за спане. Ужасно е. Честно казано няма едно нещо, за което да се хванеш.

 

Източник: 168chasa


image0 (9K)