Талант, изобретателност и завидни умения на учениците от Търговската гимназия в Стара Загора

TG_izlojba (2)Учениците в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“-Стара Загора не само добри икономисти, покоряващи върхове в много области на знанието, но и млади хора със завидни творчески умения, втъкани в своеобразна изложба, която те представят в Библиотеката до 16 юни.

„Нютон през погледа на съвременниците“

По идея на Съюза на физиците в България 2017 е обявена за Годината на Исак Нютон. Cъp Иcaĸ Hютoн e oпpeдeлян ĸaтo eдин oт нaй-гoлeмитe гeнии в иcтopиятa на човечеството.
В Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора можете да разгледате изложбата по физика и астрономия на тема: „Нютон през погледа на съвременниците“. Научен ръководител е г-жа Тонка Иванова – старши учител по физика и астрономия в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“.

Ето какво разказа за ЗАРАТА г-жа Иванова: Учениците от Търговската гимназия  участват в изложбата с портрети, графики, гоблени, пана, мозайки, постери, карикатури, комикси, изработени върху картон, стъкло, платно, дърво. Използвали са маслени, акварелни, и плакатни бои.
Изненада на изложбата са макети, изработени от подръчни материали: картон, дърво, тапети, фолио, пластмаса, стъкло. Есета, компютърни презентации и идеи за анимация представят физични закони и явления, разработки на демонстрации в областта на физиката и астрономията.

[ad id=“222960″]
Ръководството на гимназията мотивира и поощрява изявите на учениците, сподели преподавателката. Това дава на младежите стимул за участие в различни форуми, конкурси и състезания, коментира г-жа Иванова.

Учители и гости ще имат възможност да се докоснат до таланта, изобретателността и уменията на учениците от Търговската гимназия до 16 юни.

Посетете изложбата „Нютон през погледа на съвременниците“, сътворена от креативния дух на младите хора. Споделете с приятели!


image0 (9K)