Талантливите възпитаници на Езиковата гимназия сътвориха атрактивен „Панаир на науките и изкуствата“

За 13-а поредна година Гимназията с преподаване на чужди езици “Ромен Ролан” в Стара Загора отбеляза патронния си празник по своеобразен начин – с Ден на отворените врати под надслов “Панаир на науките и изкуствата”.

Представени бяха всички изучавани предмети по начин, който предизвиква интереса на учениците от всички етапи на училищното образование.

Домакини и гости на гимназията имаха възможност да представят своите идеи и проекти на щандове, работни семинари, презентации и изпълнения на сцена, свързани с желанието да се покаже, че науката и изкуствата могат да бъдат не само полезни, но и интересни, както и да разкрият възможностите и перспективите, които те предоставят.

В 21 различни щанда учителите и учениците от “Ромен Ролан” представиха по атрактивен начин учебните дисциплини, дейността на “Ученическия съвет” и работата по кариерно ориентиране в училището.

Специални поздрави бяха отправени към: Център за подкрепа на личностното развитие, Български младежки червен кръст, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Международен младежки център, Европа директно, ДИПКУ, Регионална здравна инспекция, Превантивно информационния център по зависимости и всички институции, които бяха гости на училището в този ден, и се доказаха като добри партньори в общата цел да се образоват, възпитават и вдъхновяват младите хора.

Автори на снимките са: Маргарита Чакърова и Мартин Кръстев от 11-и клас и Вяра Пенева от 9 б клас.


image0 (9K)