„Така е правилно на фона на процесите там“. Лора Крумова напусна Нова телевизия

Лора Крумова вече не е част от екипа на Нова телевизия, научи Свободна Европа. Информацията бе потвърдена от журналистката. След като пиарът на телевизията не отговори на телефонните позвънявания, изпратихме официални писмени въпроси към Нова телевизия, но все още нямаме отговори.

По-късно от Нова също потвърдиха информацията, подчертавайки, че решението е на Крумова. От медията уточниха, че първоначално не са получили официалния мейл.

Раздялата се е случила по взаимно съгласие, а инициативата е дошла от Крумова.​

„Вярно е. Това е мое лично решение, т.е. инициативата за това беше моя“, потвърди тя пред Свободна Европа.

Лора Крумова е едно от емблематичните лица на Нова телевизия. Тя излезе в майчинство през месец май 2018 година. Последно водеше уикенд предаването „Събуди се“. Преди това тя и колежката й Галя Щърбева бяха лица на продукцията „Комбина“. Години назад Крумова бе водеща на сутрешния блок на медията, като си партнираше последователно с Георги Коритаров и Милен Цветков. Кариерата й е минала и през другата частна национална телевизия, бТВ, където водеше съботно-неделните сутрешни блокове „Тази събота“ и „Тази неделя“.

На въпрос какво е наложило напускането на Нова, Крумова отговори лаконично: „На фона на процесите там смятам, че това е правилното решение за мен“. Тя уточни, че „решението не е взето днес“.

Преди ден стана ясно, че Нова е инициирала раздяла с режисьора Валдес Радев, който е известен със своите кибер карикатури и шаржове на властимащите България.

През миналата година, след придобиването на медията от братята Кирил и Георги Домусчиеви, бяха освободени журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Бяха отстранени Виктория Бехар и покойната Силва Зурлева.

Промените обаче започнаха още преди продажбата на медията. Първо от ефир бе свалена шефката на отдел „Новини“ Дарина Сарелска, а след това водещата на сутрешния блок Анна Цолова. След нея пък медията се раздели и с Милен Цветков.

В края на декември миналата година пък стана ясно, че управителят и програмен директор на Канал 3 Ива Стоянова се присъединява към екипа на Нова телевизия като генерален директор „Информация“,

До онзи момент Ива Стоянова беше управител и програмен директор на свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски телевизия Канал 3. Преди това директор на „Новини и актуални предавания“ в Нова телевизия стана Миляна Велева, заемала същия пост в Канал 3 и ТВ7.

Полина Паунова Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


image0 (9K)