Тайсън Фюри свали с нокаут Уайлдър от върха

Британецът Тайсън Фюри стана световен шампион в тежка категория за втори път в кариерата си, след като нокаутира досегашния носител на пояса на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър в седмия рунд на реванша между двамата в Лас Вегас.

В края на 2018-та година двамата завършиха наравно, но днес Фюри тотално доминираше над съперника си и доказа несъмнено по-високата си класа, за да се върне на световния връх. Циганския крал се бе заканил да спечели с нокаут и още от началния гонг се впусна в атаката, като ударите му често намираха целта, докато Уайлдър не намираше начин да отговори.

Фюри свали американеца в нокдаун два пъти и у отвори няколко аркади, преди съдията на мача да го прекрати в седмия рунд, след като получи сигнал от щаба на Уайлдър.

По този начин Уайлдър записа първа загуба на професионалния ринг в 44 мача, докато Фюри продължава да е непобеден в 31 мача.

Сега погледите на всички в тежка категория ще бъдат насочени към евентуален сблъсък за обединение на поясите между Фюри и победителя от мача между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.


image0 (9K)