Тайнствената съпруга на Иван Юруков, която актьорът упорито крие

Иван Юруков вече от две години е щастливо задомен, но продължава ревностно да крие своята съпруга от широката общественост. Всички се чудят защо го прави, след като е женен за истинска красавица, достойна да краси кориците на всички дамски списания. Тя е успешен архитект, но само допреди няколко години се е изявявала и като модел, научи HotArena.

„Жена ми е прекрасен човек. Не само аз, но и тя самата не иска да се пише за нея.” Това каза преди време Иван Юруков за своята съпруга София в интервю, което даде пред столичен ежедневник. Проверка на „Уикенд” обаче показа, че в интернет могат да се намерят статии и интервюта, дадени лично от неговата избраница. Вестникът ни дори се сдоби със снимки на двойката, направени още преди брака, на които актьорът и архитектката изглеждат влюбени и щастливи. По всичко изглежда, че звездата от Народния театър е направил истински удар в десетката със своята половинка.

София е красива, умна, успешна, талантлива и в същото време очевидно уважава желанието на съпруга си да не афишира публично връзката си с него. До днес тя се представя с бащиното си име, въпреки че според думите на актьора фамилията й официално е Юрукова – като неговата. Заради разминаването хора, които не ги познават лично, рядко ги свързват един с друг.

Успехите на архитектката в работата й са не по-малко от тези на актьора в неговата работа. Макар да изглежда като момиче, съпругата на актьора е завършила висшето си образование през 2003 г., което означава, че би трябвало да е на около 40 години. Осем от тях е посветила на развитието на свой собствен бизнес. В архива си има проекти на офис сгради, къщи, жилищни блокове, бизнес център, спортен център и дори болница. Сама е проектирала и жилището, в което с половинката й живеят. Още преди две години София разказа за него пред едно от популярните дамски списания. Апартаментът се намира на тавански етаж в столична къща, строена през 1927 г. Когато се заела с него, покривът бил пробит и през отворите се виждало небето. Успяла обаче да превърне развалината в прекрасен, изискан и уютен дом и най-вероятно го е постигнала с минимум разходи на финансови средства, тъй като не е плащала за интериорен дизайнер, а в обзавеждането е използвала част от стари мебели, прекроени по нейна идея. Закачалката пък била от клон, който си донесла от Витоша.

Приятели на Иван Юруков се чудят защо при всички достойнства на неговата съпруга той продължава да пази в тайна подробностите около личността й. Единствената публично известна до момента обща снимка на двамата е от сватбата им. Тя бе публикувана в социалните мрежи от актьора Любомир Ковачев, който малко след това я изтри, вероятно по молба на младоженеца.

Предполага се, че мотивът на Юруков да не говори за жена си е нуждата личният му живот да си остане личен. Другата възможно причина е, че София не иска да приписват собствените й професионални успехите на популярността на нейния съпруг и фамилното му име.


image0 (9K)