Тайнствената болест, която прави жените ужасни

Тя върлува свирепо, поразява като варицела неваксинирано дете, не прощава никому, особено жените и по-специално – нещастните жени. Всъщност няма никаква мистерия в тази болест, тя си има име и то е известно на хората още от древността.

Нарича се – нещастна жена.

Нещастните жени са най-опасни и силно заразни. Те не прощават, а се опитват да погълнат всички останали в черната дупка на собствената си неудача. Не бъркайте нещастните жени с нещастници, те не са такива. Те не са лоши, просто гледат само собствената си изгода, животът така ги е научил и очукал.

“ Нещастните жени са тъжна гледка. Те не предизвикват отвращение, но предизвикват съжаление. Защото знаеш, че не са получили онова, от което се нуждаят (обич, разбирателство, подкрепа, самочувствие, талант). Те имат огромна празнина в себе си и няма как да я запълнят, но се опитват….

Опитват се да я запълнят камъче по камъче. Хвърляйки калта в чуждата градина, драпайки със зъби и нокти за неща, които други получават без усилие. Подливайки вода, опитвайки се да изтъкнат с качества, които е съмнително, че дори притежават.

Тъжните и незадоволени жени страдат от синдрома на “хората с големи претенции и нулево покритие”. Те се опитват да избият комплекса от несполучливия си личен живот на друго място. Изтъкват себе си толкова болезнено, та чак на човек му става неудобно да гледа.

“ Нали знаете онова, чувство, което изпитвате, когато гледате как някой се излага по телевизията… по това ще познаете и нещастните жени – към тях чувствате същото, но на живо.

Това са жени, на които не може да се разчита. Те не са професионалисти, а профани. Те не искат да помогнат, а да изпъкнат. Не искат да бъдат част от „Ние“, защото те са „Аз“. Те не са отборни играчи, а вълци единаци. Животът така ги е научил – когато личният ти живот не е ок, пренасяш комплексите в другите сфери и се опитваш да заблудиш всички, че животът ти е цветя и рози. Ама не е… и си личи ужасно много.

“ Но тези жени не са виновни за своето нещастие (може да се случи на всеки). Виновни са за начина, по който избират да се справят със ситуацията, в която се намират. Виновни са за това, че предпочитат да прецакат другарчето, за да получат лична облага и да се почувстват малко по-добре със себе си. Виновни са, че са готови на всичко, за да погалят егото си. Виновни са за това, че са избрали да крият личното си нещастие, вместо да опитат да го променят.

Това би направило от всяка жена едно гигантско, озлобено и егоистично ходещо Его, което трудно може да бъде озаптено и излекувано. Можем само да дадем един съвет – мъже, обичайте жените си, защото в противен случай се превръщат в чудовища и пречат на всички на нас! 

Автор: Вяра Иванова

Edna.bg

 


image0 (9K)