Тайните на азиатките за сияйна кожа и вечна младост

Често пъти, когато гледаме азиатките, ни е много трудно да определим истинската им възраст. 25-годишните момичета изглеждат като на 15, а на дамите на 40 години трудно можем да дадем повече от 30.

Японските, корейките и китайките се славят като жени, които са наясно с тайните за вечна младост и красота. А като прибавим и факта, че дамите от тези страни не пестят усилия в грижите за външния си вид…

Нищо чудно, че с всяка изминала година корейската козметика и продуктите за грижа за кожата придобиват все по-голяма популярност.

Днес ще развенчаем част от тайните на тези момичета, които сякаш нямат възраст.

Както вече споменахме, азиатките хвърлят луди пари, за да се грижат за кожата си.

В Азия на почит е козметиката от натурални съставки, която хич не е евтина. Всеки месец жените харчат над 200 долара за средства, с които да поддържат външния си вид.

Многостепенно почистване на кожата, тоници, маски и хидрофилни масла – това са само малка част от нещата, за които тези дами харчат парите си. Те внимателно следят за състоянието на кожата си, ходят на козметици и се опитват да използват само висококачествени продукти.

Затоплящият масаж на лицето е една от най-популярните процедури, на които азиатките се подлагат. Качественият масаж на на лицевите мускули и врата дават своите резултати. Кожата изглежда по-тонизирана и свежа благодарение на притока на кръв и стимулирането на мускулите на лицето.

Масажът подобрява тена, намалява отоците и подобрява тургора на кожата. Средните разходи за такъв масаж месечно са в размер на 100 долара.

За азиатките подобна процедура е толкова естествена, каквато за нас е маникюрът. А мъжете им не се мръщят на извънредния разход, а дори поощряват жените си да ходят по-често на масаж.

Какво ли не предприемат азиатките, за да запазят бялата си порцеланова кожа. За да защитят лицето си от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи, те често излизат на улицата с шапки, шалове, воали, дори и с маски, наподобяващи шлем на заварчик.

Дамите използват всякакви трикове, за да остане кожата им бяла и красива. Те не могат да проумеят факта, че някъде живеят хора, които са готови да пръснат куп пари, за да се сдобият с красив тен. Затова и да излязат на улицата, без да са си сложили слънцезащитен крем, за тях е немислимо.

Защитата от ултравиолетовите лъчи помага в борбата със стареене на кожата, намалява пигментацията и минимизира риска от развитие на меланоми.

Освен към козметиката и масажите, азиатките се отнасят много внимателно и към храненето. Плодове, зеленчуци, ориз и риба – това са продуктите, които най-често консумират.

Страстта към шоколада и сладкото им е непозната. А когато им се дояде нещо, предпочитат то да е солено или люто. С тези хранителни навици се застраховат срещу появата на обриви по кожата и поддържат фигурата си в перфектна форма.

Азиатките са или слаби, или пухкави. Средно положение при тях не съществува. Затова и не се учудвайте, че не сте виждали азиатки с форми като на Дженифър Лопес или Ким Кардашиян.

Култ към зеления чай

В Азия зеленият чай е напитката, която може да се използва срещу сто болести. Ако искате да отслабнете, пийте зелен чай, уморена сте – пийте зелен чай, не можете да се събудите сутрин – изпийте чаша зелен чай.

„Зелената“ вода премахва токсините от тялото, бори се със стареенето и изглажда кожата. Азиатките обичат да пият зелен чай и го правят всеки ден! И определено не бъркат! jenata.blitz.bg


image0 (9K)