Тайните в живота на Майкъл Джексън

През 2009 г. Майкъл Джексън се превърна в поп икона на 20-ти век. Той се ползваше с голямо възхищение през цялото време: неподражаем, уникален, скандален е Майкъл Джексън. Тайните на личния му живот все още вълнуват умовете на хората по целия свят. Ето някои интересни факти за легендарния музикант, които предизвикват засилен интерес сред феновете си.

[ad id=“225664″]

Промяна цвета на кожата

Не всеки знае, че Майкъл Джексън е имал рядко заболяване – витилиго, поради това, той е стайните в живота на Майкъл Джексън чувствителна пигментация на кожата. Също така през 90-те са му открили лупус (или още вълчанка), което е системно автоимунно заболяване, което може да засегне всеки орган. Следствие на това заболяване се появяват белите петна по лицето и става чувствителен към слънцето. В резултат на това Майкъл Джексън започва да прибягва до козметични средства, за да се скрият недостатъците на кожата. Когато певецът става с бяла кожа, това доведе до нови слухове: едни казваха, че актьорът не си харесва естествения цвят на кожата, други се чудят защо депигментира (обезцветяване) здравата кожа. Веднъж Майкъл Джексън дори избухва в сълзи, казвайки, че той  винаги се е гордял от своята раса.

[ad id=“263680″]

Легендата на поп сцената има антигравитационни обувки

Хитът за всички времена „Smooth Criminal“ предизвиква спор в наше време. И всичко това зарадитайните в живота на Майкъл Джексън1 факта, че по време на танца Майкъл успява да „преодолее“ гравитацията. Разбира се, в края на краищата по късно се разкрива: по време на снимките на клипа Майкъл Джексън с компанията използват специални струни в обувките. С течение на времето, актьорът заедно със специалистите изобретили антигравитационни обувки. В обувката се  поставя жлеб (тясна вдлъбнатина) , на който се приспособява штифт, който се  прибира по време на танца така, че възможността да се свие под ъгъл от 45 градуса.

[ad id=“237001″]

Майкъл Джексън страда от дисморфофобия
тайните в живота на Майкъл Джексън2
Малко хора знаят, че Майкъл Джексън е имал психично разстройство, наречено дисморфофобия (страдащите от дисморфофобия са сигурни, че са грозни и външният им вид е меко казано отблъскващ ). Говори се, че за това Майкъл Джексън е прибягвал до операции на лицето. Лекарите доста са се постарали за носа му. Направени са корекции на устните и брадичката, а също и на скулите.

[ad id=“238430″]

Майкъл Джексън е обявен за най-великия изпълнител на всички времена.

Преведено: zarata.info


image0 (9K)