Тайна среща на Путин с Ердоган

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се е извинил писмено на руския президент Владимир Путин за гибелта на руския пилот на Су-24. Това съобщи пред журналисти говорителят на Путин Дмитрий Песков. Поднасянето на извинение бе едно от условията, които Москва постави за нормализиране на рязко влошените руско-турски отношения.

Какво после си казаха на срещата на четири очи двамата лидери:

Ердоган: Още веднъж извинявай, бях се поувлякъл малко…

Путин: Сега виждам, че разбираш къде е правия път.

Ердоган: Разбирам, разбирам, готов съм на всякаква цена. Само пусни руските туристи и наши стоки в Русия, че ни изгниха и портокалите и дините и доматите.

Путин: Това са бели кахъри. Още днес ще издам указ и „ха, бакалъм“.Но не това е идеята. Имаме по-големи игри да играем с тебе

Ердоган: ???

Путин: Не ти ли омръзнаха да ти висят на главата тези от НАТО? Виждаш, че и в Европа няма да те приемат, само се подиграват с тебе, да изпълняваш разни предписания.

Ердоган: Омръзнаха ми, ама повечето от офицерите ми са завършили в щатите и са с прощатски манталитет. Вярно преди две години разчистих някои от генералите, ама още много от тях са проамерикански настроени. Щото в НАТО взимат хубави заплати и във военните академии са им промили мозъците. А бе ти най добре знаеш, нали правиш същото и у вас.

Путин: Кво правя у нас е друга тема. Сега ще ти кажа как да се отървеш от американчетата в армията.

Ердоган: Как?

Путин: Вземи и направи един военен преврат. Качи се на самолета и оттам излез с призив към населението да те пази. Приготви си някои верни трудови колективи и профсъюзи да излязат през нощта и да бранят президента си. След това се върни триумфално и обяви край на метежа. Паралелно с това арестуваш всички неудобни по набелязан списък. И ги заменяш с ислямистчета. Те ще се радват на бързото повишение и ще ти са верни. Анадънму?

Ердоган: Разбрах. А после?

Путин: После е лесно. Когато си сигурен, че владееш армията, аз ще ти дам знак. И ти напред! И на запад. Гърците не ги мисли, за тях ти трябват 12 часа и си ги прегазил. Няма и да разберат какво е станало, докато си играят сиртакито и си пият узото. След това следват италианците. И те са лесни. Те в, която и война да са се хванали все са обръщали нещата, така беше и през Първата, така стана и през Втората и сега ще се отметнат от НАТО и ще сключат сепаративен мир с теб. И ето те теб в Рим. Заветна мечта още на Сюлейман Великолепни. Ердоган Великолепни…Добре звучи. Всъщност и Путин Велики звучи добре…

Ердоган: Ясно планът е добър. Като не ме искат с добро в Европа ще вляза насила при тях. А ти другарю Путин?

Путин: Аз съм лесен. Украйна, Полша и Прибалтика са готови да клекнат. Още ми имат страха от едно време. В България и Сърбия населението ще ме посрещне с хляб и сол, още пазят партийните си книжки под дюшеците. Аз този маршрут съм го минавал и пътя го знам…така че да действаме!

Ердоган: Иес, капитане! Действаме.

Никой не знае къде и кога се е състоял този разговор. И дали въобще се е състоял. Защото ми го разказа в кръчмата бай Халил от Кърджали, който е бил строител в Коми и знае и руски и турски. Кълне се, че го е чул с ушите си, но на бай Халил не може много да се вярва, защото той за една ракия може да разкаже, че е бил на Марс. Което е друга история…


image0 (9K)