Тази година започва обновяване на междублокови пространства, централната пешеходна зона, продължението на ул.“Хр. Ботев“ и още…

На редовната сесия, първа за годината, на 30 януари, кметът на Стара Загора Живко Тодоров подчерта, че единствената разлика от миналогодишния бюджет е стартът на програмата „Региони в растеж“.

„Това е основният приоритет на общината през 2017 година и нашите усилия ще бъдат насочени към започването на реализацията на обсъжданите проекти, някои от които ще бъдат завършени през следващите години“, уточни Тодоров. По думите му, бюджетът е направен дисциплинирано, не се допускат разходи, които общината не може да си позволи. Той възлиза на 103 682 хил. лв., като за местни дейности са предвидени близо 45 млн. лв., а останалите над 57 млн. лв. са за делегирани държавни дейности, които ще се дофинансират с 2 млн.лв. местни приходи.

Живко Тодоров се спря и на благоустрояването и решаването на ежедневните проблеми на хората, поддръжката на улици, тротоари, междублокови пространства, които също са приоритетни за Бюджет – 2017.

Инвестиционната програма е на стойност над 23,1 млн.лв., а обектите, в които ще се инвестира са ремонти на 31 междублокови пространства, „Няма да допускаме компромис с качеството на изпълнение на проектите, които предстои да бъдат реализирани от общината, ще бъдем безкомпромисни“, подчерта кметът.

Ще започне реконструкция на площадното пространство пред сградата на общинската администрация, на пешеходната зона на централния булевард, изпълнението на втората фаза на транспортния проект, реконструкцията на парк „М. М. Кусев“, ремонт на закритата лекоатлетическа писта, физкултурни салони на три училища и завършване на залата за художествена гимнастика, както и на двете автогари в кв.“Железник“ и кв. „Зора“.

Предстои изграждане на нови социални жилища за над 3 млн.лв., както и на нови проекти за продължението на ул.“Хр. Ботев“, ремонт на залата на Синдикалния дом, на кметствата в селата Казанка, Арнаутито, Еленино, Колена, Могила и Маджерито.


image0 (9K)