Тази вечер тръгва първата от 52-те серии на нов български сериал

Първият сезон на новия български сериал „Пътят на честта“ ще бъде от 52 епизода. В една от главните роли ще видим старозагорската актриса Галя Александрова.

Честта е основната мотивираща сила за действията на героите в новия български сериал, който ще тръгне от тази вечер в ефира на Нова телевизия. Вдъхновен от истински събития, „Пътят на честта“, каквото е заглавието на теленовелата, започва от историята на младо семейство от Царево, което живее щастливо, докато съпругът не е открит мъртъв в горския пущинак на Странджа планина. За да спаси детето си, майката се налага да премине през големи изпитания.

„Филмът е за това как в екстремни ситуации намираме у себе си сили, каквито не сме и подозирали, че притежаваме“, обясни пред „Здравей, България“ по Нова продуцентът на сериала Магърдич Халваджиян.

Драма с криминални елементи, „Пътят на честта“ е създадена от сценаристите Милена Фучеджиева и Елена Иванова. В центъра на сюжета са майката и малкият ѝ син, за които пътят от Царево до София е пътят на оцеляването, в който минало и настояще са в постоянна борба за надмощие, а основен проблем в съвременното общество е липсата на ценности и вяра в доброто. Сред основните теми в сериала е и миграцията от малкия към големия град, както и метаморфозата на организираната престъпност от 90-те години в „чист бизнес“.

Ролите на майката и сина ѝ са поверени на Силвия Петкова („Лов на дребни хищници“) и 9-годишния Александър Спиров, за когото това е първо участие пред камерата.
Зрителите познават актьора Владимир Зомбори от най-успешния уеб сериал „Следвай ме“ във Vbox7. „В „Пътят на честта“ той е съпругът на героинята на Силвия Петкова.
Ивайло Захариев („Под прикритие“) е млад бизнесмен, който се опитва да играе по правилата. Веселин Плачков, когото публиката познава от „Дякон Левски“, ще се появи „в съвършено различно амплоа“, гласи официалният пресрилийз – вероятно в отрицателна роля. В ролите зрителите ще видят още актьорите Симеон Лютаков („Седем часа разлика“), Галя Александрова – актриса от Старозагорския театър, Любомир Петкашев, Благовест Благоев, Марияна Миланова, София Маринкова, Гергана Данданова и др.

Снимките текат на две локации – в София и Царево. Режисьори на продукцията са Виктор Божинов, Димитър Коцев-Шошо, Александър Косев и Зоран Петровски.

„Смятам, че сериалът ще помогне на много зрители да намерят пътя, особено на младите, защото да отстояваш честта си, да отстояваш принципите си, всъщност е едно от най-важните неща в живота. Много ми се иска чрез филма да покажем, че тези неща все още са живи, че те съществуват и че си струва човек да се бори за тях“, каза Магърдич Халваджиян пред Нова.


image0 (9K)