Тази вечер е мачът на истината за баскетболистите на Берое

Тази вечер в 21:00ч. българско време Берое се изправя в решителен втори двубой срещу холандския ЗЗ Лайден. Срещата е от изключително значение за мъжкия баскетболен отбор на Стара Загора, който се е устремил за първи път в историята си към групите на силния европейски турнир – ФИБА Европа! „Зелените“ влизат в реванша с преднина от 15 точки след домакинската победата с 86:71 през миналата седмица.

Още след двубоя обаче от щаба на старозагорци бяха категорични, че абсолютно нищо не е решено. Старши треньорът Любомир Минчев подчерта, че мачът в Холандия ще бъде изключително тежък за Берое. Специалистът посочи, че място за отпускане няма, тъй като 15 точки могат да бъдат наваксани в рамките на една четвърт. Не отдавна беройци бяха близо до това да пропилеят 11 пункта преднина след успех в първата среща. Това стана през месец януари тази година в турнира за Купата на България. Срещу Рилски в Самоков тимът победи с наглед комфортна преднина, до полувремето на втория двубой водеше с 16 точки пред своя противни, и общо 27, за да дойдат заключителните 20 минути, в който Рилецо не само стопи изоставането си в срещата, но и навакса точките от първия двубой. Така срещата отиде в продължения, където за щастие Берое отново намери своя ритъм.

„Заради подобни срещи имам обеца на ухото“, заяви Любомир Минчев след първия мач със ЗЗ Лайден

Надеждите на всички, които обичат Берое и цяла Стара Загора, са, че отборът ще влезе пределно мобилизиран. Стъпката, която старозагорци трябва да направят, е историческа! Успех, момчета! Стискаме палци и ви подкрепяме!


image0 (9K)