Тази вечер в „Завинаги“ какво ще разкаже Бегюм на Фарук

Тази вечер в епизода на турската драма „Завинаги“ прислужницата Баде е между живота и смъртта, както и Бегюм, която припада след инфарктната среща с Фарук.

Намират лежащата в несвяст Баде в стаята на Мурат. Откарват я в болница. Целият персонал в имението е потресен. Нилгюн иска да прикрие случилото се от султанката и решава да не разреши насилственото омъжване на момичето.

Притисната от една страна от Есма и от другата от лихваря, който я изнудва, Санем е в безизходица. Възрастната жена е решила да купи подчинението на лелята, изплащайки дълга ѝ.

Фарук е пред срив след неочакваната среща с Бегюм на откриването на музикалната школа на съпругата си. Опитва се да играе мила роля пред Сюрея, но отвътре ври и кипи. Ако Бегюм се разкрие, новосъздаденият му свят ще се срути из основи. Той вика късно вечерта братята си в зимната градина, където ги предупреждава да не казват нищо на майка им и на жена му. Фикрет е саркастичен, козирува на батко си с обръщението „командире“ и му съобщава, че той едва ли може да повярва, но всички те имат личен живот и изобщо не се интересуват от неговия. Единствено Осман разговаря разумно с него, настоявайки да каже цялата истина на Сюрея.

Със загадъчна усмивка Ипек се вглежда в картината, нарисувана и подарена от Осман на Сюрея. Дали младата жена не подозира за чувствата на девера си към другата снаха?

Късно през нощта Сюрея полудява, съобщавайки на Фарук, че детето я изяжда отвътре и спешно се нуждае от… кестени. Фарук угажда на всяка нейна прищявка и двамата излизат да търсят из Бурса.

На другия ден Фарук прекрачва прага на кабинета на бившата си жена. Белгюм го очаква притеснена. Завесата под тайната ѝ обаче няма да се вдигне и на сантиметри. Фарук изобщо не ѝ дава думата, а само я обвинява. В разговора им става ясно, че двамата са имали определена дата за подписване, а Бегюм просто е изчезнала за цели 10 години без ни вест, ни кост. Обичам жена си! – казва ѝ Фарук – И не искам по никакъв начин да я притесняваш! Мъжът излиза демонстративно от стаята без да затвори вратата, а зад гърба му Бегюм припада на земята.

Есма изпраща човек да проследи Санем, за да разбере на кого тя ще даде парите.

Фикрет започва подмолната си бизнес дейност и настоява семейната им фирма да зарежда гориво само от съдружието му с Адем.

Есма започва с наставления и упреци към Ипек заради желанието ѝ за отделна къща, но малката хитруша обръща разговора в своя полза, като съобщава на свекърва си за участието на Адем в музикалната школа на Сюрея.

Какво още ще се случи в епизода, гледайте довечера.


image0 (9K)