С три гола Бейл Реал отнесе японците от Кашима на Световното клубно първенство

Уелското крило Гарет Бейл вкара и трите гола за Реал (Мадрид), който отнесе японския Кашима Антлърс и се класира за финала на Световното клубно първенство.

На финала Белия балет ще играе с Ал Аин (ОАЕ), като е само на една победа от спечелването на този турнир на ФИФА за трета поредна година. Ал Аин играе на турнира като представител на страната-домакин, но е и шампион на Емирствата, стигна до финала след победа с дузпи над Ривър Плейт (Аржентина).

Бейл откри резултата в 44-ата минута, след като изстреля бомбен удар от границата на наказателното поле, като преди това направи двойно подаване с Марсело. В 53-ата минута Бейл напарви 2:0, наказвайки грешка на японците при изчистване. А нова комбинация с Марсело след още две минути доведе до трети гол на Бейл. Шома Дои върна едно попадение за японците от Кашима 12 минути преди края.

Първите минути бяха за отбора от Япония, като най-напред Тибо Куртоа спаси удар на бразилеца Сержиньо, а след това и грешка на Серхио Рамос позволи на топката да се разходи пред голлинията, но нямаше кой да я чукне в мрежата.

Постепенно Реал (Мадрид) наложи волята си и положенията пред вратата на Сун Тае-Хе започнаха да се редят. Последователно с гола се разминаха Карим Бензема, Лукас Васкес и Лука Модрич, за да дойде края на първата част, когато Бейл се разписа.


image0 (9K)