С първия си указ след изборите Путин свиква запаса

Указът на президента е публикуван на портала на Кремъл с дата 19 март 2018 година и влиза в сила от деня на подписването му

[ad id=“225664″]

Още в първия ден след като стана ясно, че побеждава безапелационно на президентските избори, Владимир Путин подписа и своя първи указ. Той е за свикване на запасняци на военни сборове през 2018 година, предаде Дир.бг.

Указът е публикуван на портала на Кремъл с дата 19 март 2018 година и влиза в сила от деня на подписването му.

[ad id=“263680″]

„Руските граждани, зачислени в запас на руската армия, се приканват на запасни сборове за срок от два месеца. Те ще бъдат призовани както в частите на армията, така и в органите на Федералната служба за безопасност“, се казва в указа.

Военните сборове ще се провеждат в срокове, съгласувани с органите на изпълнителната власт. За армията те ще се определят от министерството на отбраната.

[ad id=“238430″]

Новината идва на фона на все по-нарастващото напрежение между Москва и Запада заради скандала с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания. Лондон, САЩ, Германия и други западни страни открито обвиниха Кремъл, че е наредил операцията по убийството на Скрипал с бойното отровно вещество „Новичок“.


image0 (9K)