С пълно единодушие снощи Живко Тодоров бе номиниран за трети мандат

Общинското събрание на ПП ГЕРБ в Стара Загора снощи в конферентната зала на хотел „Мериан Палас“ започна с точка, номер едно: номинация за кмет на Община Стара Загора.

Кандидатът за евродепутат Николай Диков взе извън протоколно думата, за да предложи събранието да номинира Живко Тодоров, аргументирайки се, че той не само е доказал качества и способности да управлява община като Стара Загора, но е и лидерът, спойката, не само за членовете на ГЕРБ, но и за огромна част от хората в общината, без разлика на партийната им принадлежност.

А това е така, защото кметът е част от гражданското общество и с искрен стремеж да го гради, а не както често се случва на други места властимащите да се опитват да го рушат. Нещо повече,у Живко Тодоров изгради структури за пряко участие на гражданите в управлението – горещият телефон, фейсбук страницата, преди това „Прати сигнал до кмета“ и т.н.

Събранието гласува с пълно единодушие номинацията на Живко Тодоров за трети мандат.

Веднага след това г-н Тодоров представи идеята си за включване на непартийни номинации в листата за Общински съвет като сам представи експерти, които, според него, ще са полезни в работата на следващия Общински съвет. Аргументира се така: „Липсваше ни архитект в съответната комисия и то по време, когато извършваме не малко строителни дейности, изпълняваме куп проекти за облагородяване на градската среда. Липсва ни лекар, липсва ни човек от бизнеса, който да е връзката с всички онези работещи и успели хора, които допринасят за просперитета на региона, но не са наши членове. Нужна ни е личност – авторитет в областта на културата. Нужен ни е също човек, който да работи с младите в общината, да може да ги „запали“, да ги поведе към здравословен начин на живот…“. Личностите, които предложи са:  Мария Жекова, управител на „Ате пласт“ ООД, , която е представител на старозагорския бизнес, директорът на Държавен куклен театър Дарин Петков – извел Старозагорският куклен театър до номер 1 в страната, Ваня Михайлова-бивш председател на Зонта клуб и член на Контролния съвет на КРИБ-Стара Загора (собственик на фирма за метали – водеща в страната и на фирма за козметика), университетският преподавател в МФ д-р Емил Славов Славов, културистът Тихомир Трифонов и архитект Мартин Паскалев.
„Изборите, особено местните избори, не са самоцелен акт да спечели дадена политическа сила. От тях трябва да спечелят всички граждани, цялото общество, избирайки хора, които могат и искат да работят за цялата общност“, каза Живко Тодоров.

Номинациите за листа, за кметове по места и кметски наместници продължиха при затворени врата. Резултатът от тях очаквайте в следващата ни публикация.

 


image0 (9K)