С престижна награда бе отличена ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА – СТАРА ЗАГОРА

ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА – СТАРА ЗАГОРА бе отличена на първо място сред регионалните палати/камари на 23-те годишни награди на БТПП, на официалната церемония в София, в Хотел Балкан.

Палатата получи грамота и бронзова статуетка Хермес, дело на Ставри Калинов. В церемонията взе участие новоизбраният президент Румен Радев, който заяви, че негов приоритет ще бъде и развитието на търговско-икономическите отношения с другите държави, за което ще разчита и на потенциала на БТПП. Декларира също, че като президент ще работи и за това да има по-голяма чуваемост на предложенията, идващи от българския бизнес, за продължаване на съдебната реформа, за по-малко корупция и за по-благоприятна среда за развитие на българския бизнес. С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Хърватия у нас Н. ПР. Лйерка Апайберг и търговското аташе на Унгария в България Тамаш Будаи.
С награди – бронзови статуетки Хермес, си тръгнаха мениджърите на три фирми, заели първите места в трите категории в класацията ТОП 100 – максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2015 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2014-2015 г. В първата категория отличие получи козметичната фирма Дамасцена, Стара Загора. Във втората – България текс, гр. Казанлък, а в третата – Родопи ланд, гр. Кърджали.

Социалният министър Зорница Русинова връчи отличието на Асарел медет в категорията максимални приходи от продажби и печалба в Южен-централен район. Заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова награди АГРОПОЛИХИМ АД, гр. Девня, в категорията ТОП 10×6 – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2015 г. в националните райони за планиране. Зам. – министърът на икономиката Даниела Везиева в същата категория в Северен – централен район за планиране връчи наградата на ИДЕАЛ СТАНДАРТ ВИДИМА АД, гр. Севлиево.


image0 (9K)