С много заряд, но и с мъничко тъга, спуснаха завесата на празничната седмица в старозагорското училище „Железник“

Цяла седмица Учителският съвет при СУ „Железник и малчуганите от ДГ „Звездица“ превърнаха в безкраен празник Деня на християнското семейство, 21 ноември, за себе си, за учители и за своите родители. Почувстваха се като едно истинско голямо семейство, в което всички се обичат и се подкрепят.

Така се прави! Старозагорско училище в действие! (СНИМКИ)

Педагогическият съветник в училището г-жа Траяна Кайракова, вдъхновител и пряк участник във всички събития, разказа как са преминали петъчните забавления за децата и с каква равносметка спускат завесата на празничните дни.

„В последния ден на нашата вълшебна седмица, противно на очакванията, не готвихме. И не защото се притесняваме от показанията на кантара, а защото искахме да си оставим нещо за спомен, което ще ни топли до догодина, започна Кайракова.

“Изпечени” новини от СУ “Железник”: Днес спестихме обедното готвене на поне 100 майки! (СНИМКИ)

Днес решихме заедно да изработим картини от естествени и изкуствени материали, които да украсят домовете ни. И както всеки ден, и днес мъниците от „Звездица“ се бяха подготвили тематично и ни изненадаха с „Танц на есенните листа“. А ние ги научихме да работят с пънчове, тюл, есенни листа. Те пък ни изпратиха с цяла кошница подаръци. Какви са те ли? Ами…щом сме Ученически съвет, получихме тетрадки и химикали, за да се учим отлично.

Вълшебен празник в СУ “Железник” и ДГ “Звездица” (СНИМКИ)

Благодарим на ръководството на ДГ“Звездица“, на двете усмихнати госпожи – Бистра Желева и Надежда Иванова, на леля Донка, която също беше с нас.

Специални благодарности на Красимира Янкова, която проследи цялата инициатива и я отрази в zarata.info, на Уляна Кьосева от dolap.bg, на Елена Балабанова от Радио Стара Загора.

Благодарим на всички родители, учители, деца и участници, които дадоха всичко от себе си, за да се случи големият празник!
Обичаме ви, обичайте се и вие!“

Ученически съвет при СУ“Железник“, Стара Загора, педагогически съветник Траяна Кайракова

До нови срещи, железни момичета и момчета, малки и големи!

 


image0 (9K)